Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

«Головний запит – на автономність та укриття». Елітна нерухомість у Києві та передмісті коштує вдвічі дешевше, ніж до війни. Чи є покупці?

4 хв читання

житло нерухомість оселя /Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Анною Наконечною

Ціни на елітну нерухомість у Києві та Київській області порівнюючи з довоєнними знизились на 35–50% Фото Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Анною Наконечною

За шість місяців 2024 року тільки на OLX опублікували майже 59 000 оголошень з продажу приватних будинків у Києві та Київській області. Найдорожчі пропозиції – $8–15 млн, свідчать дані онлайн-майданчиків з продажу нерухомості. Forbes опитав шість експертів ринку преміальної нерухомості, як покупці обирають елітну нерухомість і за скільки її зараз можна купити.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Ринок продажу елітної нерухомості стагнує. Те, що нині коштує $7–10 млн, до війни продавали набагато дорожче – за $12–15 млн, каже експертка з продажу елітного житла Катерина Нарусевич. 

Покупці не хочуть зараз витрачати великі кошти, кажуть опитані Forbes рієлтори. Продавці, в свою чергу, готові до торгу та пропозицій, говорить провідний консультант з продажу нерухомості «Park Lane «На Театральній» Дмитро Крайчук. «Преміальні будинки останнім часом можна продати лише з дисконтом», – каже директор філії агентства нерухомості T.H.E. Capital Дмитро Калайда. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні