Категорія
Гроші
Дата

Хто заплатить найбільше. Держава забере до держбюджету половину рекордних прибутків банків. Чому це небезпечний прецедент

Верховна Рада запровадила підвищені податки для банків. За результатами 2024 року, їм доведется віддати державі половину прибутку, надалі – віддавати до держбюджету чверть зароблених грошей.. Банкіри у цілому не проти платити більше, але частина з них виступають різко проти оподаткування «заднім числом».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Верховна Рада (ВР) 21 листопада запровадила нові, суттєво вищі, ставки оподаткування прибутку банків. З наступного року, замість звичних для всього бізнесу 18%, банівський сектор сплачуватиме 25%. Ще більш жорстка новація – для 2023-го. У найбільш вдалий рік за всю історію України, банкам доведеться віддати державі 50% прибутків.

За три квартали 2023-го банківська система вже заробила 110 млрд грн чистого прибутку. Тільки за цей період десяти найприбутковішим банкам (на них припадає 84% сукупного прибутку) потрібно буде додатково сплатити до бюджету майже 36 млрд грн.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні