Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

«Відчепіться від економіки. Поки є від чого». Олександр Конотопський розкритикував план влади підвищити податки. Що про це думають Томаш Фіала, Ігор Гуменний, Артем Бородатюк та Олександр Соколовський (і що пропонують)

5 хв читання

податки бюджет оборона /Shutterstock

Кабінет Міністрів заявив, що є гостра потреба залучити до бюджету додаткові 500,3 млрд грн, із них 495,3 млрд грн – на оборону Фото Shutterstock

Верховна Рада збільшила видатки на оборону у 2024 році на 500 млрд грн. Де взяти гроші? Наповнити бюджет можна за рахунок розв’язання восьми економічних і суспільних проблем, каже засновник Ajax Systems Олександр Конотопський. Натомість влада пішла «найпростішим шляхом» підвищення податків. Чи згодні з ним інші підприємці

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

«На тлі фотографій із купами кешу та відкриттям нових транспортних розвʼязок у Києві відбувається запеклий батл на тему підвищення податків із лозунгами «нам нічим годувати військових», – написав Конотопський у Facebook. Владі є чим зайнятися, замість підвищення податків, вважає підприємець. Він озвучив вісім гострих питань, що найбільше турбують бізнес:

  • «Ми так і не побачили жорсткого секвестрування бюджету».
  • «Не побачили плану детінізації. Наприклад, підняття мінімалки чи плану щодо митниці».
  • «Ми не зрозуміли, як це так – витрачали гроші з майбутнього вже у першому кварталі, а про те, що їх немає, почали говорити у кінці третього».
  • «Ми не розуміємо, чому ви впроваджували капекси майже повний рік і не думали, що у вас немає грошей для військових».
  • «Не розуміємо, чому замість розгону економіки та стимулювання споживання ви приймаєте невиважені рішення на кшталт обмеження P2P переказів у 150 000 грн».
  • «Не розуміємо, навіщо кожного разу, коли ви дурите бізнес, то прикриваєте це «маяком світового банку» або «програмою МВФ».
  • «Ми не розуміємо, чому ви взагалі можете заїкатися про податки заднім числом. Другий рік поспіль».
  • «Ми не розуміємо, чому підвищення податків мають необмежені терміни».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд