Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

«Ми – партнери, а не загроза для фермерів ЄС». Очільник Мінагро Віталій Коваль – про нові ринки для України, втрати врожаю від посухи та прогнози цін на землю. Перше інтервʼю на посаді

3 хв читання

Мінагрополітики, Віталій Коваль /пресслужба Мінагрополітики

5 вересня новим міністром аграрної політики та продовольства України став колишній очільник Рівненської ОВА та згодом Фонду держмайна Віталій Коваль. Фото пресслужба Мінагрополітики

5 вересня новим міністром аграрної політики та продовольства України став колишній очільник Рівненської ОВА та Фонду держмайна Віталій Коваль. Що він планує робити на новій посаді та як бачить розвиток українського агросектору?

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

У квітні колишнього агроміністра Миколу Сольського звинуватили в незаконних оборудках із держземлями. Сольського звільнили з посади, його обов’язки виконував перший заступник Тарас Висоцький. 

Через чотири місяці профільне аграрне міністерство очолив Віталій Коваль. У 2019–2023 роках він був головою Рівненської ОВА, в листопаді 2023-го Верховна Рада призначила його очільником Фонду державного майна України.

За головування Коваля ФДМУ запустив проєкт «Земельний банк» – онлайн-аукціон зі здачі в оренду держземель. Від першого пулу землі у 100 000 га ФДМУ очікує отримати 1 млрд грн доходу на рік. «Після вдалого запуску проєкту вище керівництво держави запропонувало рухатися далі в аграрному напрямку», – каже Forbes Ukraine міністр АПК Віталій Коваль.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд