Категорія
Гроші
Дата

Токсичний слід банку Кауфмана. Заступниця голови НБУ Катерина Рожкова програла справу на 1,5 млрд грн через рішення під час роботи в Платинум Банку. Що їй загрожує

Катерина Рожкова, Нацбанк, Фонд гарантування вкладів, Платинум Банк, Борис Кауфман /колаж Анастасія Решетнік

Перша заступниця Нацбанку Катерина Рожкова та бізнесмен Борис Кауфман Фото колаж Анастасія Решетнік

Заступниця голови НБУ Катерина Рожкова та ще девʼять колишніх топменеджерів збанкрутілого Платинум Банку мають компенсувати збитки Фонду гарантування вкладів на 1,5 млрд грн за рішенням Верховного Суду. Що це за справа та чи є у топпосадовиці кошти для виплати такої суми?

«Я не знаю чи накладено арешт на моє майно, але картки заблоковані», – розповідає Forbes перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова. 19 січня стало відомо, що Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду визнав правомірними вимоги Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) до десяти колишніх топменеджерів Платинум Банку бізнесмена Бориса Кауфмана на 1,5 млрд грн.

Рожкова – одна з них, оскільки у 2013-15 роках працювала на топпосадах у банку. У позові Фонду гарантування ідеться про солідарну відповідальність усіх десяти колишніх топменеджерів «Платинуму». Далі Фонд має звернутись до виконавчої служби, аби та стягнула кошти.

Forbes дізнався деталі, за якою Рожкова та її колишні колеги опинились у мільйонних боргах.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні