Категорія
Новини
Дата

56% компаній закрилися або призупинили діяльність через війну. Більшість компаній виплатили зарплати і підтримують захисників – ЄБА

Із усіх членів Європейської бізнес-асоціації, половина компаній призупинили діяльність або закрилися через війну, повідомляє асоціація у своєму прессрелізі. Більшість компаній продовжують виплачувати заробітну плату співробітникам і виплатили зарплату на місяць або більше вперед. Бізнес також надає підтримку армії та територіальній обороні.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Серед опитаних членських компаній ЄБА 29% закрилися, 27% призупинили діяльність. 17% повністю працюють, і 16% обмежили географію свого бізнесу. 19% опитаних закрили частину офісів, магазинів чи відділень.
  • Тільки 1% хоче закривати свій бізнес.
  • 63% опитаних компаній продовжують виплачувати зарплату повністю, 45% додають до зарплати аванс або додаткові виплати. Тільки 3% компаній скоротили виплати, і 1% відправили працівників у неоплачувану відпустку або скоротили персонал.
  • 68% опитаних виплатили заробітну плату на місяць або більше вперед, 29% компенсували витрати команді на релокацію, по 23% – орендували житло на західній Україні або закордоном. 1% компаній застрахував працівників, які далі виходять на роботу.
  • Всі опитані члени ЄБА допомагають армії та територіальній обороні. Компанії надсилають гроші, підтримують працівників, які пішли на війну, постачають продукцію, ліки і засоби захисту та оборони.
  • 34% компаній-членів Асоціацій вели бізнес з Росією. Із них 45% повністю або тимчасово розривають зв‘язки з РФ, інші 34% наразі розмірковують над цим.
  • Опитування проводилося з 28 лютого до 4 березня 2022 року, участь у ньому взяли 130 директорів членських компаній Європейської Бізнес Асоціації.

Контекст

Європейська Бізнес Асоціація заснована в 1999 році за підтримки Європейської Комісії в Україні. Її офіси знаходять у Дніпрі, Києві, Львові, Одесі та Харкові. Загалом ЄБА налічувала 993 члени у 2021: 937 компаній та 56 посольств.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні