Категорія
Новини
Дата

74% українських переселенців за кордоном планує повернутися за першої ж можливості – дослідження

Більшість українців повідомляють, що їхнє життя сильно змінилося через війну, свідчить опитування Gradus. Серед опитаних лише 19% покинули постійне місце проживання, воночас 77% залишилися. Більшість переселенців за кордон хочуть повернутися за першої ж можливості.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 77% опитаних залишаються на постійному місці проживання, хоча у попередньому опитуванні Gradus їх було 83%. Кількість тих, хто покинув своє місце проживання, збільшилася з 13% до 19%.
  • Серед майже 20% тих, хто переїхали, 46% опитаних переїхали в інший населений пункт у межах області, 29% – за межами області.
  • 21% поїхали за кордон. Із них 74% опитаних хочуть повернутися в Україну за першої можливості. У попередньому опитуванні це хотіла зробити лише половина людей, які покинули країну.

Контекст

Воєнний наступ Росії на Україну змусив майже 3 млн українців залишити країну за 19 неповних днів війни, повідомляє Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) станом на 13:00 за Києвом 14 березня.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні