Категорія
Новини
Дата

90% українців зіткнеться з бідністю у разі посилення війни – ПРООН

За попередніми оцінками Програми розвитку Організації Обʼєднаних націй, впродовж наступного року 90% українського населення зіткнеться з бідністю, 62% перед ризиком зубожіння, якщо воєнні дії посиляться. Війна знівелює 18 років соціально-економічного розвитку, повідомляє організація у своєму прессрелізі.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Воєнні дії відкинуть «країну та весь регіон на декілька десятиліть тому і залишить наступним поколінням глибокі соціально-економічні шрами», констатують у ПРООН.
  • «Тривожний економічний спад, а також страждання й труднощі, які він принесе і без того травмованому населенню, тепер мають бути у центрі уваги. Ще є час зупинити цю похмуру тенденцію», — наголосив керівник ПРООН Ахім Штайнер.
  • ПРООН приєднується до ініціативи Кризового координатора ООН. Вона полягає у використанні багатоцільової грошової допомоги, яка могла б охопити найбільшу кількість людей у всій країні. Організація пропонує екстрений переказ приблизно $250 млн за місяць – це частково покриє втрату доходів 2,6 млн людей, які інакше можуть опинитися в злиднях.
  • «Амбіційніший тимчасовий базовий дохід, що забезпечує базовий дохід у розмірі 5,50 доларів США за день на людину, становитиме 430 мільйонів доларів за місяць виходячи з початкових оцінок», — пояснили в організації.

Контекст

ПРООН працює у всіх 24 областях (адміністративних одиницях) України з більше ніж 332 міськими адміністраціями, 15 хабами організацій громадянського суспільства та понад 17 бізнес-обʼєднаннями малих та середніх підприємств у всій країні.

ПРООН продовжувала працювати протягом усього конфлікту. Організація залучає своїх фахівців для розчищення завалів, оцінки збитків та забезпечення засобів до існування (зокрема грошової допомоги) у надзвичайних ситуаціях. Вона також пропонує можливості для оперативного планування, платформи для партнерів із розвитку та гуманітарних питань та можливості для надання підтримки уряду та народу України.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні