Категорія
Новини
Дата

Адміністрація президента США Байдена таємно виділила Україні $200 млн на оборону — CNN

Наприкінці грудня адміністрація президента США Джо Байдена таємно виділила Україні додаткову допомогу на загальну суму $200 млн, повідомляє CNN з посиланням на чотири джерела, знайомих із ситуацією. Білий дім нібито тихо повідомив Конгрес про своє рішення.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Пакет допомоги складається з оборонного обладнання, яке США постачали в минулому, включаючи стрілецьку зброю та боєприпаси, системи захищеного звʼязку, медичне обладнання, запасні частини до військової техніки.
  • На початку цього місяця адміністрація Білого дому тихо повідомила Конгрес про своє рішення, повідомляють джерела. Деякі офіційні особи дізналися про це через секретні канали.
  • Фінансова допомога була схвалена за кілька тижнів до того, як США та Росія мали розпочати переговори.

Контекст

До середини грудня США надали Україні допомогу в галузі безпеки на $450 млн. В оборонному бюджеті США на 2022 рік передбачено $300 млн Україні, зокрема – на підтримку армії.

На кордоні з Україною зосереджені десятки тисяч російських військовослужбовців. Адміністрація Байдена погрожує безпрецедентними санкціями, якщо Росія здійснить військові дії проти України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні