Категорія
Новини
Дата

АМКУ дозволив найбільшому банку Грузії купити платіжний сервіс Fondy

Найбільший банк Грузії TBC отримав дозвіл на придбання українського платіжного сервісу Fondy. Про відповідне рішення Антимонопольного комітету від 25 квітня повідомила пресслужба відомства. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • АМКУ дозволив грузинській банківській групі через компанію TBC International Holdings Limited (Велика Британія) викупити сервіс в української компанії «Елаєнс» та ірландської Fondy Payments Ltd. 
  • Крім того, АМКУ дозволив узгоджені дії з боку TBC Bank Group і фізичної особи – громадянки України у вигляді виконання положень про обмежувальні умови, що містяться в укладеній акціонерній угоді, строком на пʼять років.

Контекст

«Елаєнс» – компанія, що оперує сервісом Fondy в Україні. Fondy Payments Ltd – відповідає за міжнародну мережу: компанія має можливість обслуговувати клієнтів у 39 країнах. Власне Fondy є лише торговою маркою, йдеться в письмовому коментарі пресслужби НБУ. Власницею марки через 95% у австрійській «В енд А Холдінг» є Валерія Вагоровська.

Про можливий продаж Fondy Forbes стало відомо наприкінці березня від трьох співрозмовників на фінансовому ринку, дотичних до угоди. Вони спілкувалися на правах анонімності через відсутність повноважень оголошувати про це публічно.

Імʼя покупця – TBC – озвучив один із них. Сума угоди – близько €5 млн, додав співрозмовник. 

Тоді представники TBC Bank та Fondy відмовились коментувати цю інформацію. Вперше TBC Bank Group звернулася до АМКУ ще наприкінці лютого. Заяву повернули через невідповідність вимогам. Повторний пакет документів грузинська компанія направила 15 березня. Для завершення угоди потрібен також дозвіл НБУ. Більше про потенційну угоду читайте в матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні