Категорія
Новини
Дата

Апеляція ВАКС не дозволила закрити перший епізод справи «Роттердам+» на 19 млрд грн

Апеляційна палата ВАКС скасувала ухвалу суду першої інстанції щодо закриття першого епізоду справи «Роттердам+» та скасування арешту майна обвинувачених, повідомляє Центр протидії корупції.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключовий факт

  • Судді Апеляційної палати ВАКС Дмитро Михайленко, Микола Глотов та Олександр Семенников ухвалили рішення повернути справу до першої інстанції для нового розгляду.

Контекст

Провадження щодо «Роттердам+» було відкрито в березні 2017 року. В серпні 2019-го детективи НАБУ повідомили про підозру шести особам, зокрема колишньому голові НКРЕКП Дмитру Вовку. За даними слідства, Вовк за попередньою змовою з групою інших осіб розробили та в 2016 році прийняли необґрунтований регуляторний акт, так звану формулу «Роттердам+».

Через цю формулу компанії ДТЕК Ріната Ахметова та «Центренерго» продавали електроенергію дорожче. Формулу скасували в липні 2020 року в звʼязку з переходом України на новий ринок електроенергії. За даними слідства, збиток від «Роттердам+» перевищує 39 млрд грн.

22 вересня 2022 року керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександр Клименко скасував постанову про закриття так званої справи «Роттердам+» як «незаконну та необґрунтовану».

9 жовтня колегія суддів Вищого антикорупційного суду під час підготовчого розгляду ухвалила рішення про закриття справи «Роттердам+» через закінчення строку досудового розслідування. Прокурор планував оскаржити це рішення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні