Магнус Бруннер /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Австрія створила спецфонд у €500 млн для страхування інвестицій в Україну

1 хв читання

Магнус Бруннер Фото Getty Images

Міністерство фінансів Австрії та австрійське експортне кредитне агентство OeKB із середини травня починають приймати заявки на страхування експорту та інвестицій в Україну коштом спеціального фонду для України. Про це йдеться у повідомлення австрійського Мінфіну 16 травня. 

Ключові факти

  • Передбачається, що протягом наступних пʼяти років на покриття операцій в Україні буде виділено €500 млн. Також очікується, що залучення коштів міжнародних фінансових інституцій дасть змогу отримати до €1 млрд.
  • Приблизно €100 млн на рік призначено для нового бізнесу. Це також відкриє можливості для австрійських експортерів у процесі відновлення України, повідомив австрійський Мінфін.
  • На першому етапі будуть можливими малі та середні угоди в державному секторі на основі державної гарантії, зазначив міністр фінансів Австрії Магнус Бруннер. Йдеться про забезпечення питною водою та теплом, відновлення транспортного сектору включно з дорогами, мостами і залізничною інфраструктурою.

Контекст

Стимулювання інвестицій є одним із пріоритетів Ukraine Facility – програми підтримки України від Євросоюзу обсягом у €50 млрд. 

Поруч із підтримкою державного бюджету і технічною допомогою уряду у впровадженні реформ програма передбачає ще один важливий елемент – створення Ukraine Investment Framework, Українську інвестиційну рамку (так званий Pillar 2 Ukraine Facility). 

Це спеціальний інвестиційний механізм обсягом €9,3 млрд. Очікується, що завдяки різноманітним інструментам розподілу ризиків, змішаному фінансуванню та грантам, а також технічній допомозі UIF сприятиме залученню близько €40 млрд в українську економіку в наступні роки. Більше про це читайте у колонці міністерки економіки Юлії Свириденко.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні