Категорія
Новини
Дата

Байден планує позбавити Росію статусу постійного торгового партнера – CNN

Президент Джо Байден оголосить у пʼятницю, що США, країни Великої сімки та Європейський Союз закликатимуть до скасування статусу «найбільшого сприяння» для Росії, повідомили джерела CNN. Він передбачає постійні нормальні торгові відносини із США. Але кожна країна має скасувати статус на національному рівні.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Після оголошення заяви Байденом, кінцеве рішення має прийняти Конгрес, пише CNN. Він має ухвалити потрібний законопроєкт.
  • Попри спільну заяву G7 та ЄС, кожна країна має скасувати статус «найбільшого сприяння» для Росії на національному рівні.
  • CNN повідомляє, що Конгрес налаштований прийняти рішення.
  • Якщо нормальні торгові відносини скасують, це дозволить підвищити мита на російський імпорт.

Контекст

Після того, як Білий дім помʼякшив прийнятий Палатою представників законопроєкт про заборону імпорту російської нафти, природного газу та вугілля до США, демократи і республіканці налаштовані вжити більш агресивні дії щодо торгового статусу Росії.

Раніше президент США Джо Байден оголосив про ембарго на поставку енергоресурсів із РФ. США відмовляються від російських нафти та газу, щоб не фінансувати «путінську машину війни».

До країн Великої сімки входять Німеччина, Франція, Італія, Японія, Канада, Велика Британія та США.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні