Категорія
Новини
Дата

Близько 20 грантів до $150 000. USAID анонсувало програму збільшення кадрового потенціалу українського бізнесу

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділило $2 млн на підвищення кадрового потенціалу бізнесу в межах програми «Конкурентоспроможна економіка України», повідомляє Мінекономіки. Програма має посприяти швидкому перенавчанню та працевлаштуванню нових працівників в пріоритетних секторах економіки.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У межах програми передбачається надати близько 20 грантів обсягом від $35 000 до $150 000. Подати заявку можуть малі та середні підприємства, бізнес-асоціації, неурядові організації, бізнес-спільноти та інші організації з розвитку підприємництва. 
  • Програма має посприяти розвитку професійного навчання та підприємництва, пов’язаного з машинобудуванням, електротехнічним виробництвом, логістикою, виробництвом товарів меблевої, текстильної та інших переробних галузей, сферою індустріального дизайну та індустрією моди, а також спрямована на розвиток навичок для експорту, міжнародної торгівлі та європейської інтеграції. 
  • В Мінекономіки зазначили, що підвищення кваліфікації може надати нові можливості працевлаштування українцям, а також допоможе підприємствам, які потребують фахових працівників, щоб збільшити виробничі потужності та бути конкурентоспроможними у світі.
  • Прийом заявок триватиме до 15 листопада, їх розгляд буде відбуватися поетапно з такими дедлайнами: 28 серпня, 16 жовтня, 1 грудня.

Контекст

8 серпня відбувся запуск ще однієї хвилі грантів на €3 млн від EU4Business для мікробізнесу за фінансової підтримки ЄС та уряду Німеччини. Підприємці можуть отримати €4000 на відновлення своєї господарської діяльності. Головна мета цих грантів – підтримати відновлення підприємницької діяльності на територіях, що найбільше постраждали від бойових дій та були окуповані, а також посилити стійкість мікробізнесу в інших регіонах України під час війни.

10 серпня стартувала грантова програма на €500 000 для українських підприємців від EU4Business, зокрема, для постачальників товарів першої необхідності. Подати заявку на участь можна через «Дію».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні