Категорія
Новини
Дата

Bloomberg: Росія змінила план війни проти України після провального наступу. Яка нова стратегія

Bloomberg опублікував огляд нового плану Росії щодо війни проти України. Дані зібрані від джерел, близьких до військового керівництва РФ та США, запевняє видання

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • Станом на 26 лютого військове керівництво було розчароване відсутністю швидкого прогресу в наступі на Україну. Водночас Росія поки кинула у бій тільки 50% доступних військових сил, запевнив Bloomberg співрозмовник у Міністерстві оборони США.
  • Військове керівництво РФ спростовує провал наступу. «Кампанія іде за планом та спеціально організована так, щоб уникати боїв у містах», – наводить видання слова співрозмовника з Росії. Загалом війна тепер начебто запланована тривати один-два тижні та може обійтись без захоплення ключових міст.
  • Через провал наступу у перші дні моральний дух українських військових зростає, як і штат резервних формувань армії та територіальної оборони.
  • Інша проблема проваленого «бліцкригу» – поставки зброї з боку західних партнерів. На це США вже виділили $350 млн, свій внесок в оборону України роблять Польща, Естонія, Нідерланди та навіть Німеччина – країна відмовилась від «історичної» обіцянки не постачати зброю.
  • У РФ не чекали настільки швидких та суттєвих санкцій. Водночас керівництво держави-агресора поки не має проблем із внутрішнім спротивом, але у випадку подальшого погіршення економічної ситуації протестні настрої можуть вирости, пише Bloomberg.
  • Найголовніша ціль військової кампанії Росії – столиця України. РФ тепер планує навіть не захопити Київ, а оточити його великими збройними формуваннями та змусити президента Зеленського здатись або втекти.
  • Після ліквідації Зеленського владу має зайняти проросійське маріонеткове керівництво та провести вибори. 
  • Згодом Україну поділять на три частини, впевнені у керівництві РФ. Так звані «ДНР» та «ЛНР» в Росії будуть вважати незалежними республіками в територіальних межах українських областей. Західні регіони – Bloomberg говорить про Івано-Франківськ та Львів – покинуть напризволяще. Всі інші частини України будуть по факту знаходитись під контролем Росії, без озброєння та з російським контингентом. Водночас вони будуть змушені самостійно заплатили за відновлення, а Росія також планує встановити контроль за небесним простором.

Контекст

Росія провалює наступ на Україну. Військова обстановка протягом доби змінилася несуттєво, заявив на брифінгу 27 лютого радник Голови Офісу президента Олексій Арестович.

ЗСУ відбили наступ ворога по усіх ключових напрямах, ліквідували прорив у Харкові, відбіли Ірпінь, дали відсіч просуванням противника у напрямках Енергодару, Запоріжжя та Маріуполя.

Загалом у війні проти України Росія вже втратила понад 4300 солдат, 27 літаків, 146 танків та 706 броньованих машин, йдеться у повідомленні Сухопутних військ ЗСУ. Тим часом західні партнери України вдались до відключення низки російських банків від системи міжнародних переказів SWIFT, а також заморозили більшу частину російських золотовалютних резервів. Це повинно вдарити по стабільності російської валюти.

За перебігом четвертого дня війни проти України можна слідкувати у хроніці, яку веде Forbes Ukraine.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні