Категорія
Новини
Дата

Revolut отримав оцінку в $45 млрд після вторинного продажу акцій

1 хв читання

Британський фінтех-проєкт Revolut, співзасновником якого є українець Влад Яценко, був оцінений у $45 млрд після продажу раніше випущених акцій. Активи купували, зокрема, фонди Coatue, D1 Capital і Tiger Global. Зараз Revolut коштує дорожче, ніж великі європейські банки, пише Reuters. Компанія нещодавно отримала банківську ліцензію у Великій Британії.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Після продажу акцій Revolut став дорожчим, ніж деякі європейські банки: удвічі дорожчий французького банку Societe Generale, ринкова капіталізація якого, за даними LSEG, становить $19 млрд, і британського Barclays, який зараз оцінюється в $43 млрд, зазначає Reuters.
  • Revolut повідомила про рекордний прибуток до оподаткування в £438 млн ($564,36 млн) у липні 2023 року і збільшила кількість клієнтів на 12 млн, до понад 45 млн. За 2023 рік процентний дохід компанії зріс більш ніж у пʼять разів, до £500 млн ($631,5 млн).
  • У липні регулюючі органи Великої Британії надали попередню банківську ліцензію фінтех-проєкту Revolut. Ліцензія дозволить Revolut надавати овердрафти, кредити й ощадні продукти більш ніж 9 млн своїх клієнтів у Великій Британії.

Контекст

Revolut заснована Миколою Сторонським і Владом Яценком у 2015 році. Компанія пропонує фінансові послуги через додаток і не має фізичних відділень. У травні 2021-го Revolut запустила транзакції в Україну, а також почала набирати команду в Києві.

У 2021-му компанія у межах інвестиційного раунду серії Е залучила £800 млн за рекордної оцінки в $33 млрд від японської холдингової компанії SoftBank та американської інвестиційної фірми Tiger Global Management. 

Фінтех-стартап подав заявку на банківську ліцензію ще в січні 2021 року. До цього Revolut отримав європейську банківську ліцензію від Банку Литви. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд