Категорія
Новини
Дата

Через війну обʼєми митних платежів в Україні впали на 80% – Мінфін

Через війну обʼєми митних платежів в Україні впали у середньому на 80%. В країні не працюють найбільші митниці, повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю «Економічній правді».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Денні надходження від роботи української митниці зараз становлять 15-20% від довоєнного періоду – втрати сягають 80%, сказав Марченко.
  • У березні очікуваний об’єм митних платежів складає близько 7 млрд грн, хоча до війни митниця мала зібрати в березні майже 39 млрд грн.
  • Ситуація пов’язана в тим, що в Україні не працюють найбільші митниці – Київська, Одеська, а також східні та північні митниці. Працює тільки західний кордон, де здійснюється розмитнення.

Контекст

Українська економіка вимушено працює в умовах повномасштабної війни вже 35 днів. На тлі безпрецедентного падіння надходжень до державного бюджету, уряд шукає можливості для забезпечення фінансування Збройних Сил України. Влада країни вже відмовилася від фінансування капітальних, поточних і частини захищених видатків.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв максимальну дерегуляцію бізнесу і закликав відновлювати підприємницьку діяльність там, де немає бойових дій.

24 березня Верховна Рада звільнила від мита та ПДВ імпорт товарів, що ввозяться підприємствами.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні