Категорія
Новини
Дата

Директор МАГАТЕ готовий поїхати до Чорнобиля

Генеральний директор Міжнародної агенції з ядерної енергії Рафаель Маріо Россі хоче поїхати до Чорнобиля, щоб вирішити проблему втрати контролю над станцією. Про це він повідомив на брифінгу.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Головні факти:

  • МАГАТЕ хоче вирішити критичну ситуацію з українськими АЕС не тільки словами, але й діями. «Настав час діяти. Ми маємо зробити щось», – сказав Россі.
  • Україна надіслала МАГАТЕ запит, аби організація негайно допомогла відновити контроль над станціями.

Ключова цитата:

«Я повідомив Російській Федерації та Україні про свою готовність і можливість поїхати до Чорнобиля якомога скоріше, – заявив Россі. – Ми маємо погодити рамки та компроміс».

Контекст

24 лютого російські війська захопили Чорнобильську атомну електростанцію і персонал у заручники. Автоматизована система радіаційного контролю зони відчуження показала перевищення контрольних рівнів потужності дози гамма-випромінювання. Верховна Рада повідомила, що неможливо встановити причини зміни радіаційного фону.

Російська авіація імітувала над Чорнобилем повітряний бій. Стан частини працівників, об’єктів колишньої ЧАЕС, конфайнменту та сховищ радіоактивних відходів невідомий.

Міжнародна агенція з ядерної енергії – міжнародна організація, яка просуває мирне використання ядерної енергії. Вона складається із 173 країн-членів.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні