Категорія
Новини
Дата

Джонсон шукатиме альтернативу російській нафті у Саудівській Аравії та ОАЕ — BBC

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон зустрінеться з лідерами Саудівської Аравії. Він буде обговорювати постачання нафти та нафтопродуктів, після того як країна відмовилася від російських енергоресурсів, передає BBC.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Джонсон закликає виробників збільшити обсяг виробництва та забезпечити інші постачання, щоб допомогти споживачам та знизити залежність від російського експорту.
  • Британський премʼєр хоче сфокусуватися на створенні міжнародної коаліції, щоб протистояти агресії Росії проти України. Ключову роль у ній грає Саудівська Аравія та Обʼєднані Арабські Емірати. Щоб із ними співпрацювати, Джонсон обговорить ситуацію в Ірані та Ємені, а також торгівлю та права людини у країнах.
  • Частина депутатів британського парламенту закликала скасувати візит через порушення прав людини у Саудівській Аравії. У країні стратили 81 людину у суботу 12 березня.
  • Лідер лейбористів сер Кір Стармер назвав візит Джонсона «переходом від диктатора до диктатора». За його словами, це не повноцінна заміна нинішній енергетичній стратегії Британії.

Контекст

Велика Британія до кінця 2022 року повністю припинить імпорт російської нафти. Про це сказав міністр енергетики Квазі Квартенґ. Підприємствам і ланцюгам постачання більш ніж достатньо часу, щоб замінити російський імпорт, який становить 8% попиту Великої Британії, повідомив він. Крім РФ Велика Британія імпортує нафту з США, Нідерландів та країн Перської затоки.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні