Категорія
Новини
Дата

ЄБРР виділить Україні 2 млрд євро допомоги

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділить Україні €2 млрд допомоги. Про це йдеться на сайті банку.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • «Наші акціонери повністю підтримали цей пакет допомоги. Співробітники банку вже працюють на місцях, щоб реалізувати ці кроки. Ми зіштовхнулися з безпрецедентною кризою, але протягом усієї нашої історії ми були банком, який вирішував цей виклик. Народ України має нашу повну підтримку», — сказала пані президент ЄБРР Оділь Рено-Бассо.
  • Пріоритетно фінансуватиметься торгівля, ліквідність у надзвичайних ситуаціях, енергетична безпека та муніципальні послуги.
  • Кошти спрямують також на підтримку українських компаній за допомогою відстрочених позик, підтримки ліквідності та фінансування торгівлі.
  • За можливості підприємствам допоможуть у переїзді.
  • ЄБРР також буде готовий взяти участь у програмі реконструкції України, щоб відновити засоби існування та бізнес; відновити життєво важливу інфраструктуру; підтримати належне управління й надати доступ до послуг.

Контекст:

Банк також допоможе країнам, які зіштовхнулися з припливом українських біженців. За 14 днів війни з України виїхало понад 2 млн громадян. Найбільше до Польщі, Угорщини й Словаччини. Програма фінансування цих країн буде зосереджена на енергетичній безпеці (у тому числі шляхом екстрених закупівель енергії для компенсації втрат імпорту з Росії та Білорусі), муніципальних послугах та засобах існування для переміщених осіб, торгівлі, забезпеченні ліквідності малого та середнього бізнесу.

«Рамкова програма також може бути розширена, щоб охопити інші країни, які особливо турбуються щодо енергетичної безпеки. Банк очікує, що криза матиме серйозні наслідки для багатьох економік, у яких він працює» — ідеться в заяві.

Україна є однією з найбільших зон діяльності банку. Він надав їй кредитів на суму понад 16 млрд євро на 511 проєктів. У 2021-му — понад 1 млрд євро.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні