Категорія
Новини
Дата

Експортно-кредитна агенція Польщі KUKE вперше застрахувала польські інвестиції в Україні

1 хв читання

Експортно-кредитна агенція Польщі KUKE вперше застрахувала виробничий комплекс польської компанії в Україні. Вартість застрахованого обʼєкта перевищує $45 млн. Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Страхування воєнних ризиків – один із ключових запитів міжнародних та українських інвесторів.

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Деталі

  • Це перша співпраця між KUKE та агенцією з гарантування інвестицій Групи Світового банку MIGA після підписання меморандуму про взаєморозуміння на Ukraine Recovery Conference 2024 в Берліні.
  • Страхування політичних ризиків, надане MIGA та перестраховане KUKE, покриває потенційні втрати, зокрема, пов’язані з ризиками війни. 
  • Для KUKE це перша перестрахувальна операція щодо політичних ризиків, пов’язаних з іноземними прямими інвестиціями в Україну, здійснена для інвестора. 
  • Ця угода – важливий сигнал для потенційних інвесторів, що вкладати в українську економіку можна і потрібно вже зараз, зазначила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко.

Контекст

Меморандум про взаєморозуміння між MIGA та KUKE підписаний на Ukraine Recovery Conference 2024 у Берліні забезпечив основу для співпраці в межах проєктів через спільне страхування, паралельне страхування та перестрахування.

Ця угода відображає зусилля Польщі у підтримці відбудови України та стратегію MIGA щодо співпраці з державними страховими організаціями у страхуванні від політичних та воєнних ризиків. MIGA надає страхування від ризиків в Україні, забезпечивши понад $215 млн страхового покриття з моменту повномасштабного вторгнення.

На конференції з відновлення України URC 2024 було оголошено про нові угоди зі страхування від воєнних ризиків для українського великого, малого і середнього бізнесу.

Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) у співпраці з перестраховим брокером АON та українською страховою компанією ARX анонсували запуск фонду зі страхування від воєнних ризиків середнього бізнесу на суму $50 млн.

Це не єдина пропозиція на ринку. У червні українське Експортно-кредитне агентство (ЕКА) запустило можливість страхування інвестиційних угод і кредитів від воєнних ризиків. 

Другий рік агенція з інвестиційних гарантій групи Світового банку MIGA та Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку DFC також пропонують інструменти страхування для іноземних та українських інвесторів. Не стоять осторонь і приватні страхові компанії, шість із них пропонують послуги зі страхування воєнних ризиків. Більше про актуальні пропозиції зі страхування воєнних ризиків для великого бізнесу, МСБ та іноземних інвесторів, читайте тут.

 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд