Категорія
Новини
Дата

Енергетична компанія Enel планує піти з російського ринку

Італійський виробник електроенергії та газу Enel готується піти із РФ за кілька місяців, повідомляє Bloomberg. Компанія припинить продаж теплової генерації.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Enel планує безпечну передачу активів, які генерують енергію в РФ. Активи компанії у Росії – вітрові станції та три газові комбіновані теплоелектростанції загальною потужністю 5700 мгвт.
  • Частка Enel Russia у загальних прибутках Enel складає 1%.
  • Enel «бачить ріст видобутку енергії з альтернативних джерел», але буде згортати діяльність.
  • Європейським компаніям потрібні нові європейські регуляції, щоб допомоги у ситуації різкого стрибка цін на газ через скорочення пропозиції поставок, сказав CEO компанії Франческо Стараче. Італійська компанія захеджувала ціни на наступні два роки, тому захистила себе від росту цін.

Контекст

Enel доєдналася до енергетичних компаній British Petroleum, Royal Dutch Shell та Eni, які оголосили про плани припинити інвестування в Росію. Фінська Fortum Oyj призупнить інвестиції, але не піде з російського ринку.

Enel також очікує від Італії припинити залежність від російського газу. Наразі імпорт країною російського газу складає 40% від загальних обсягів.

Виторг Enel SpA склав €65 млрд у 2020 році.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні