Категорія
Новини
Дата

«Епіцентр» припиняє відносини з компанією Бродського через скандал із бронежилетами. СБУ заявила про схему на 12 млн грн

Мережа «Епіцентр» припиняє взаємовідносини з ТОВ «Група Венето» через скандал із бронежилетами та знімає з продажу всю продукцію контрагента, йдеться в повідомленні компанії. Бронежилети, що реалізовувалися в мережі, схожі на ті, що були в гуманітарній допомозі для армії. СБУ розслідує обставини справи.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Епіцентр» припиняє всі взаємовідносини з контрагентом ТОВ «Група Венето» до завершення результатів розслідування компетентними органами. 
  • У разі доведення правоохоронцями вини постачальника «Епіцентр» планує позиватися до контрагента про компенсацію матеріальних та репутаційних втрат.
  • «Епіцентр» є добросовісним набувачем товару та надав СБУ всі документи, які отримав від компанії «Група Венето», йдеться в заяві.
  • 19 травня СБУ повідомила про ліквідацію масштабної схеми розкрадання гуманітарної допомоги, яка призначалася українським військовим. Загалом шахраї намагалися незаконно продати понад 1000 бронежилетів на загальну суму понад 12 млн грн.

Контекст

У середині квітня «Епіцентр» підписав договір на постачання бронежилетів виробництва ТОВ «Група Венето». В компанії наголосили, що постачальник надав компанії всі необхідні документи на товар: товарні накладні, сертифікати випробувань та якості. 

Пізніше компанія Львівський оборонний кластер звернулася до СБУ з проханням перевірити вищезазначені бронежилети. ЛОК заявила, що в мережі «Епіцентр» продають бронежилети з плитоносками їхнього виробництва, виготовлені не для продажу.

ТОВ «Група Венето» належить родині бізнесмена Михайла Бродського. За даними YouControl, кінцевими бенефіціарними власниками компанії є дружина Бродського Світлана та син Юрій. Власники «Венето» заявили, що почали внутрішнє розслідування обставин цього інциденту.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні