ЄС планує включити обмеження на сектор БПЛА, а також 180 фізосіб та компаній у девʼятий пакет санкцій проти РФ (Оновлено) /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

ЄС планує включити обмеження на сектор БПЛА, а також 180 фізосіб та компаній у девʼятий пакет санкцій проти РФ (Оновлено)

Shutterstock

Офіційні представники Єврокомісії активізують підготовку девʼятого пакета санкцій проти РФ з країнами-членами блоку, повідомляє Politico з посиланням на джерела в дипломатичних колах. За інформацією Bloomberg, йдеться про 180 фізичних та юридичних осіб.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За інформацією видання, в ЄС обговорюють заходи щодо технологічного, фінансового та медійного секторів.
  • Декілька дипломатів заявили Politico, що угоди може бути досягнуто достатньо швидко – напередодні засідання Ради із закордонних справ та саміту ЄС, що відбудуться наступного тижня.
  • Оновлено. За словами джерел Bloomberg, Європейський союз має намір запровадити обмеження щодо російського сектору безпілотних літальних апаратів у рамках нового пакету санкцій, який блок має намір затвердити наступного тижня. ЄС також розглядає обмеження на інші технології та компоненти, що використовуються Москвою у військових цілях, а також заходи, спрямовані на надання додаткових послуг, інвестицій та російських ЗМІ та фінансового сектору.
  • Новий пакет також додасть близько 180 фізичних та юридичних осіб до списку санкцій блоку, сказало одне з джерел.
  • Санкції ЄС вимагають підтримки всіх держав-членів, і заходи можуть змінитись до того, як це відбудеться.
  • Останніми тижнями Москва використовує безпілотники для атак на енергетичну та цивільну інфраструктуру України, у тому числі за допомогою безпілотних літальних апаратів, отриманих з Ірану. У численних звітах наголошується на використанні американських і європейських компонентів як у російських, так і в іранських безпілотниках. Кремль та Іран заперечують використання іранських безпілотників в Україні.

Контекст

Нещодавно у ЄС почали готувати девʼятий пакет санкцій проти РФ. Польща, Латвія, Литва та Естонія, які виступали за жорсткіші санкції ЄС проти Росії від початку її війни з Україною, підштовхують інші столиці та Європейську комісію до угоди про обмеження цін на нафту та до нового пакета санкцій ЄС.

За словами двох чиновників, новий пакет санкцій зосередиться на багатьох окремих списках – вдарить по російських чиновниках, пропагандистах, керівниках та інших діячах, які підтримують режим президента РФ Володимира Путіна.

За словами офіційних осіб, країни ЄС запропонували довгі списки імен, й експерти Комісії нині опрацьовують їх, щоб переконатися, що вони можуть бути повʼязані з війною Росії. Це потрібно з юридичного погляду, щоб санкції залишалися чинними, якщо їх оскаржуватимуть у суді.

Минулого тижня Єврокомісія мала розпочати переговори з країнами Євросоюзу щодо підготовки нових санкцій стосовно Росії. Зазначається, що депутат Європарламенту Даміан Боселагер та український депутат Дмитро Наталуха закликали ЄС запровадити санкції проти членів провоєнних російських партій.

Україна у девʼятому санкційному пакеті ЄС сподівається на повноцінне відключення російських банків від системи обміну повідомленнями SWIFT та заборону в’їзду в ЄС для громадян РФ, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні