Категорія
Новини
Дата

ЄС виділить Україні додаткові €500 млн

1 хв читання

Високий представник Європейського союзу Жозеп Боррель анонсував додаткові €500 млн Україні. Про це пише «Інтерфакс-Україна».

Ключові факти:

  • «Я радий повідомити, що ми досягли політичної згоди щодо додаткових €500 млн у рамках Європейських мирних можливостей», — заявив він.
  • За словами Борреля, всі держави-члени «залишаються надзвичайно єдиними у підтримці України дипломатично на міжнародній арені, продовжуватимуть ізолювати Росію, закликати до відповідальності за військові злочини, за порушення міжнародного та гуманітарного права».
  • Він також запевнив, що ЄС готові до подальших обмежувальних заходів у координації з нашими партнерами для того, щоб продовжувати чинити тиск на Росію.

Контекст:

Світовий банк анонсував пакет підтримки на $3 млрд у найближчі місяці. Банк уже мобілізував більш ніж $900 млн для швидкої підтримки бюджетних потреб. Понад 300 млн надійшли в Україну. 

Міжнародний валютний фонд надав $1,4 млрд. Перемовини щодо отримання нових коштів продовжуються. 

ЄБРР прийняв програму підтримки України на €2 млрд для забезпечення термінових потреб. Крім того, банк підкреслив, що готовий долучитися до відновлення України одразу після перемоги. 

Європейський інвестиційний банк так само прийняв програму підтримки на €2 млрд зі швидким виділенням 700 млн. Перші 400 млн вже надійшли. 

Європейський Союз уже надав €600 млн з анонсованих €1,2 млрд. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні