Категорія
Новини
Дата

ЄС виділяє €500 млн допомоги біженцям з України та надає їм право на проживання мінімум на рік – голова Єврокомісії

Європейський союз виділяє €500 млн для допомоги біженцям з України. Про це у суботу повідомила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • ЄС виділяє перший транш допомоги у €500 млн, повідомила голова Єврокомісії.
  • Біженці з України отримають право на проживання в ЄС як мінімум на рік. Відповідне рішення ухвалено на цьому тижні, повідомила фон дер Ляєн у Twitter.

Контекст

24 лютого президент країни-агресора Володимир Путін почав війну проти України, назвавши її «спеціальною військовою операцією» в Україні. Збройні сили ворога атакували військову інфраструктуру, аеродроми та цивільні об’єкти по всій Україні. Окупанти беруть у заручники місцеве населення та розстрілюють беззбройних цивільних осіб. Президент Володимир Зеленський ввів воєнний стан.

«Укрзалізниця» запускає додаткові поїзди на Західну Україну зі Східної, аби евакуювати жителів із територій, де окупант веде агресивні бойові дії. Запускаються проєкти з пошуку житла для біженців.

Польща очікує прибуття мільйона біженців з охопленої війною України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні