Категорія
Новини
Дата

Євро оновив історичний рекорд, рубль упав на 8%. Московська біржа відкрила торги

Рубль упав на 8% по відношенню до долар, а євро оновив історичний рекорд на початку торгів на Московській біржі, пише російський Forbes. Це перша сесія міжбанківського валютного ринку біржі, після того як вона закрилася на п'ять днів на вихідні і свята.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факт

  • У перші хвилини після відкриття сесії курс рубля по відношенню до долара став більшим на 8,88 рублів і досяг 113,88 рублів. На попередній торгах 4 березня курс рубля складав 105 рублів. Курс рубля до долара при закритті торгів досяг 117,4 рубля за долар на піку.
  • Курс євро до рубля оновив історичний рекорд і досяг 127 рублів за євро. Попередній рекорд складав 126 євро.

Контекст

Центробанк Росії не відкрив торги на фондовому ринку Московської біржі 25 лютого, і не відновив їх 8 березня, пише Forbes Russia.

Рубль та акції російський компаній обвалилися після початку Росією війни проти України. Нью-Йоркська фондова біржа, Nasdaq та Лондонська біржа також призупинили торгівлю акціями російських компаній.

Російський центробанк оголосив про обмеження на видачу валюти з рахунків та вкладів росіян. Вони зможуть зняти не більше $10 000 готівкою. Якщо сума буде вищою, банки будуть видавати її в рублях за ринковим курсом. Валюта буде видаватися тільки в доларах, незалежно від валюти рахунку чи вкладу. Росіяни можуть зберігати валюту на рахунках без обмежень. Центробанк також заборонив банкам продавати готівкову валюту – її можна купувати тільки онлайн або на біржі. Але зняти куплену валюту можна буде тільки в рублях.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні