Категорія
Новини
Дата

Facebook запустив полегшену версію застосунку Instagram. Це дасть можливість користуватися сервісом навіть із поганим інтернетом

Компанія Facebook запустила полегшену версію застосунку Instagram – Instagram Lite. Це дасть змогу користуватися сервісом навіть у разі поганого інтернету з мінімальним використанням даних.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Новий застосунок наразі доступний лише для користувачів Android.
  • Instagram Lite «важить» 2 Мб, тоді як класична версія 30 Мб.
  • Завантажити Instagram Lite зможуть користувачі з понад 170 країн. У майбутньому застосунок буде доступний у всьому світі.
  • Користувачі з України також можуть завантажити Instagram Lite.
  • У полегшеному Instagram немає деяких функцій класичної версії. Зокрема, фільтрів доповненої реальності для обличчя. Крім того, немає опції «темний режим», але розробники обіцяють додати її пізніше.

Контекст

Полегшену версію сервісу Instagram за рік розробили команди з Тель-Авіва і Нью-Йорка на основі аналогічної розробки Facebook Lite.

Мета застосунку – забезпечити доступ до зв'язку й розваг людям, які живуть у місцях із поганим покриттям інтернету. За даними Facebook, багато хто не має сучасних пристроїв, надійних інтернет-мереж або доступних тарифних планів, необхідних для відправки відео та зображень із великим об'ємом даних. Водночас доступ до інтернету має лише понад 63% населення світу.

За даними Організації Об’єднаних Націй, близько 3,6 млрд людей у світі не мають доступу до інтернету. Над вирішенням цієї проблеми працюють кілька компаній. Зокрема, SpaceX Ілона Маска запроваджує супутниковий інтернет StarLink.

Важливі цифри

В Україні рівень покриття інтернетом доходить до 70%, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у інтерв’ю «Радіо Свобода». Він підкреслив, що уряд планує досягти покриття на 90–100% до 2022 року.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні