Категорія
Новини
Дата

«Фокстрот» запустив центральний склад на новій локації. Додаткова оренда партнерських площ не планується

1 хв читання

Склад «Фокстрот» /пресслужба мережі «Фокстрот»

На початку липня мережа магазинів «Фокстрот» запустила новий центральний склад у Київській області. Фото пресслужба мережі «Фокстрот»

На початку липня мережа магазинів «Фокстрот» запустила новий центральний склад у Київській області. За рахунок зміни місця розташування ритейлер зміг розширити складські потужності з 22 000 до 28 000 кв. м з можливістю регулювати їхній обсяг відповідно до сезонності і обсягів товару, повідомляє пресслужба мережі.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Замість знищеного у 2022 році центрального складу у Гостомелі, близько двох років центральний склад «Фокстрот» працював у с.Колонщина на Київщині. Його площа становила 22 000 кв. м, повідомляє пресслужба компанії.
  • Влітку 2023 року, з активним ростом попиту на ринку побутової техніки, компанія стикнулася з нестачею складських потужностей, зазначив директор з логістики мережі «Фокстрот» Вадим Осинський.
  • Він також повідомив, що цьогоріч у мережі розширюється асортимент з 60 000 до 90 000 SKU профільних товарів і з 15 000 до 130 000 SKU – непрофільних. Безпосередньо для розміщення на складі – з 1 300 до 8 000 одиниць.
  • Завдяки переїзду складу на нову локацію в компанії розраховують збільшити пропускну спроможність для забезпечення товарами фізичних магазинів і доставкий на наступний день у порівнянні з 5-7 днями до цього.
  • Щомісяця на Foxtrot.ua планують додавати по 15 000-20 000 нових найменувань. Поповнення непрофільного асортименту буде стосуватись таких категорій, як сад-город, електроінструмент, побутова хімія (драгері), туризм та спорт, товари для дітей.
  • «У побудові складської логістики ми відійшли від парадигми, коли на певний період року до основного складу ще додатково орендували партнерські площі, щоб забезпечити безперебійний прийом і відвантаження товару», – додав Осинський.
Склад «Фокстрот» на Київщині

Склад «Фокстрот» на Київщині

Склад «Фокстрот» на Київщині

Склад «Фокстрот» на Київщині

Склад «Фокстрот» на Київщині

Склад «Фокстрот» на Київщині

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Техноритейлер «Фокстрот» – один з найбільших омніканальних продавців побутової техніки і електроніки в Україні. Компанія оперує 124 працюючими магазинами у 67 містах, у тому числі у прифронтових Херсоні, Краматорську, Слов’янську і Покровську, онлайн-майданчиком Foxtrot.ua і однойменним мобільним застосунком.

На початку великої війни основний склад «Фокстроту» під Києвом ущент вигорів після влучання снаряду. Через втрату ритейлер скоротив інвестиції у свій e-commerce, зосередившись на оптимізації внутрішніх процесів. Сума збитків компанії від війни складає близько 1 млрд грн, розповідав Forbes Ukraine у листопаді 2023 року CEO мережі Олексій Зозуля.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд