Категорія
Новини
Дата

На Prometheus запустився безкоштовний курс для інженерів БПЛА

Проєкт навчання та забезпечення операторів безпілотників Victory Drones та фонд Dignitas запустили безкоштовний курс «Інженер БПЛА» на платформі Prometheus. Про це повідомив співзасновник Prometheus Іван Примаченко на своїй сторінці у Facebook.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Цей курс дозволить засвоїти основні знання з інженерії безпілотних літальних апаратів та підготує до зборки та ремонту дронів, ідеться в дописі. «БПЛА в цій війні стали схожими на снаряди – їх потрібно дуже багато і різні. Тому важливим є швидко масштабувати наші спроможності по виробництву власних дронів», – написав Примаченко.
  • Курс поділений на три модулі. Перший – теоретична база, де студенти вивчать основи аеродинаміки, динамічний політ, основні поняття метеорології та вплив погодних явищ на польоти літальних апаратів, класифікацію БПЛА, відмінності польоту окремих БПЛА, склад льотних комплексів. У другому модулі студенти вивчатимуть побудову БПЛА та особливості використання. Третій модуль – про поломки та ремонт БПЛА
  • Роботи для інженерів БПЛА в Україні буде багато, тому це ще й раціональний карʼєрний вибір, додав Примаченко.
  • Для Prometheus цей курс є черговим у лінійці відкритих і закритих курсів військової тематики, на яких навчається понад 150 000 слухачів. Вони реалізовані pro bono.

Контекст

Після спрощення допуску для експлуатації дронів та усунення бюрократії 40 українських БПЛА пройшли процедури і вже отримують державні контракти, повідомив віцепремʼєр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, торік таких безпілотників було сім.

За рік «Армія дронів» із проєкту, що реалізується в межах UNITED24, перетворилася на системну державну програму. Збори на безпілотники підтримували донори зі 100 країн, вдалося придбати тисячі дронів і забезпечити ними понад 200 підрозділів ЗСУ, ГУР, СБУ, ССО.

Уряд виділив 40 млрд грн цього року, які інвестує в українських виробників безпілотників, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на річниці проєкту «Армія дронів». Він додав, що нещодавно Кабмін схвалив рішення, що сприятиме масовому виробництву боєприпасів для дронів. Також уряд усунув митні бар’єри для завезення запчастин і комплектацій, підняв частку прибутку виробників БПЛА до 25%.

2 серпня Збройні сили України офіційно прийняли в експлуатацію 10-ту модель FPV-дронаповідомив міністр оборони Олексій Резніков.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні