Категорія
Новини
Дата

На Prometheus запустився безкоштовний курс для інженерів БПЛА

1 хв читання

Проєкт навчання та забезпечення операторів безпілотників Victory Drones та фонд Dignitas запустили безкоштовний курс «Інженер БПЛА» на платформі Prometheus. Про це повідомив співзасновник Prometheus Іван Примаченко на своїй сторінці у Facebook.

Ключові факти

  • Цей курс дозволить засвоїти основні знання з інженерії безпілотних літальних апаратів та підготує до зборки та ремонту дронів, ідеться в дописі. «БПЛА в цій війні стали схожими на снаряди – їх потрібно дуже багато і різні. Тому важливим є швидко масштабувати наші спроможності по виробництву власних дронів», – написав Примаченко.
  • Курс поділений на три модулі. Перший – теоретична база, де студенти вивчать основи аеродинаміки, динамічний політ, основні поняття метеорології та вплив погодних явищ на польоти літальних апаратів, класифікацію БПЛА, відмінності польоту окремих БПЛА, склад льотних комплексів. У другому модулі студенти вивчатимуть побудову БПЛА та особливості використання. Третій модуль – про поломки та ремонт БПЛА
  • Роботи для інженерів БПЛА в Україні буде багато, тому це ще й раціональний карʼєрний вибір, додав Примаченко.
  • Для Prometheus цей курс є черговим у лінійці відкритих і закритих курсів військової тематики, на яких навчається понад 150 000 слухачів. Вони реалізовані pro bono.

Контекст

Після спрощення допуску для експлуатації дронів та усунення бюрократії 40 українських БПЛА пройшли процедури і вже отримують державні контракти, повідомив віцепремʼєр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, торік таких безпілотників було сім.

За рік «Армія дронів» із проєкту, що реалізується в межах UNITED24, перетворилася на системну державну програму. Збори на безпілотники підтримували донори зі 100 країн, вдалося придбати тисячі дронів і забезпечити ними понад 200 підрозділів ЗСУ, ГУР, СБУ, ССО.

Уряд виділив 40 млрд грн цього року, які інвестує в українських виробників безпілотників, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на річниці проєкту «Армія дронів». Він додав, що нещодавно Кабмін схвалив рішення, що сприятиме масовому виробництву боєприпасів для дронів. Також уряд усунув митні бар’єри для завезення запчастин і комплектацій, підняв частку прибутку виробників БПЛА до 25%.

2 серпня Збройні сили України офіційно прийняли в експлуатацію 10-ту модель FPV-дронаповідомив міністр оборони Олексій Резніков.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні