Категорія
Новини
Дата

Фондові індекси США зросли після зниження ставки ФРС, Dow Jones та S&P 500 оновили рекорди

1 хв читання

У четвер, 19 вересня, акції підскочили на тлі того, що інвестори вітали значне зниження процентної ставки Федеральною резервною системою США на півпункту, пише CNN. Індекс Dow піднявся на 522 пункти, або на 1,3%, досягнувши нового рекорду після того, як вперше подолав рівень 42 000.

Зниження ключової ставки робить кредити для бізнесу та споживачів дешевшими. Це стимулює економічну активність найбільшої економіки світу.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • S&P 500 виріс на 1,7%, вперше перевищивши позначку 5 700 і також закрившись на новому максимумі. 
  • Nasdaq Composite виріс на 440,68 пункти (2,51%) и становив 18013,98.
  • Акції технологічних компаній різко зросли: акції Nvidia підскочили на 4%, акції Tesla зросли на 7,4%, акції Meta Platforms зросли на 3,9%, а Apple піднялися на 3,7%.
  • Зростання продовжилося і в пʼятницю, 20 вересня, в Азії. Японський Nikkei виріс на 2% на ранкових торгах, південнокорейський Kospi виріс на 1%, а гонконгський Hang Seng додав 1,3%.

Контекст

У середу, 18 вересня, ФРС знизила ставки на півпункту, що стало першим зниженням ставки з початку пандемії Covid та зниженням ставок із 23-річного максимуму. Значне зниження ставок може мати різні наслідки для економіки. Зниження ставок по позиках має зняти тиск із компаній та рядових американців, що теоретично має допомогти уповільнити втрату робочих місць. Але це також може звести нанівець частину наполегливої ​​боротьби ФРС з зростанням цін.

В останні місяці акції вагалися між різкими падіннями та рекордними максимумами, частково через те, що інвестори були занепокоєні, що ФРС занадто довго чекала на зниження ставок і що економіка може піти на спад. У липні ФРС зіткнулася з тиском, який вимагає зниження ставок, але натомість залишилася на колишньому рівні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд