Категорія
Новини
Дата

Hitachi придбає розробника програмного забезпечення GlobalLogic за $9,6 млрд. В Україні IT-компанія має понад 5700 працівників

Японська корпорація Hitachi купить розробника програмного забезпечення GlobalLogic за $9,6 млрд. Hitachi прагне перейти від електронного обладнання до цифрових послуг, пише Reuters.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними Refinitiv, ця угода є найбільшим придбанням японської корпорації у високотехнологічної компанії зі США.
  • На тлі цієї новини акції Hitachi на Токійській фондовій біржі впали на понад 7%.
  • Очікується, що угоду буде завершено до кінця липня 2021 року після схвалення регуляторних органів.
  • GlobalLogic стане частиною та двигуном зростання портфоліо цифрових рішень та послуг дочірньої компанії Hitachi – Lumada.
  • В українському представництві поки що не коментують угоду.
  • За даними DOU, GlobalLogic є третім IT-роботодавцем в Україні із штатом у 5712 спеціалістів.

Контекст

Це придбання є частиною капітального перегляду бізнес-портфелю Hitachi. Торік корпорація придбала електромережевий бізнес ABB Ltd за $7 млрд і продала дочірні компанії з виробництва устаткування в Японії.

Наразі японський конгломерат веде переговори з приватними інвестиційними компаніями про продаж Hitachi Metals Ltd. Ця угода може принести понад $6,4 млрд. Раніше було продано хімічний підрозділ і бізнес із діагностичної візуалізації.

У GlobalLogic наголосили, що цифрова трансформація продовжує залишатися пріоритетом для організацій і пандемія COVID-19 лише розширила попит на нові бізнес-моделі. Однак багатьом організаціям бракує знань та досвіду для розробки та впровадження нових цифрових платформ. Тому попит на послуги GlobalLogic швидко зростає, а об'єднання з Hitachi розширить доступ до ринку.

Довідка

GlobalLogic засновано 2000 року. Компанія налічує понад 20 000 співробітників у 14 країнах і 400 активних клієнтів у різних галузях, у тому числі автомобілебудуванні, охороні здоров'я та технологіях.

Hitachi – одна з найбільших світових багатопрофільних корпорацій, яку засновано 1910 року. Головний офіс компанії розташований у Токіо. Компанія має п’ять секторів ведення бізнесу – мобільність, розумне життя, промисловість, енергетика та ІТ. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні