Ілон Маск оголосив імʼя нового гендиректора Twitter /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск оголосив імʼя нового гендиректора Twitter

Getty Images

Новим CEO Twitter стане колишня топменеджерка NBCUniversal Лінда Яккаріно, повідомив власник соцмережі Ілон Маск. Сам мільярдер стане головним технічним директором і виконавчим директором.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами Маска, нова очільниця соцмережі зосередиться на бізнес-операціях, тоді як сам Ілон займатиметься дизайном продукту та новими технологіями.
  • «З нетерпінням чекаю співпраці з Ліндою, щоб перетворити цю платформу на X, додаток для всього», – написав Маск.

Контекст

Ілон Маск очолив Twitter у жовтні 2022 року – після придбання компанії за $44 млрд. Попереднього гендиректора Парага Агравала та її фінансового директора Неда Сігала було звільнено. 

Масове скорочення робочих місць, добровільне звільнення співробітників і втеча рекламодавців – такими були перші результати роботи Twitter під керівництвом Маска. 

У грудні минулого року Маск запустив опитування щодо того, чи має він піти з посади голови Twitter, додавши, що дотримуватиметься результатів опитування. У підсумку 57,5% користувачів проголосували за відставку Маска.

11 травня увечері Маск написав у Twitter, що залишить посаду гендиректора компанії упродовж шести тижнів. Імʼя нового CEO він не назвав, тільки уточнив, що це жінка. WSJ писало, що компанію може очолити топменеджерка NBCUniversal Лінда Яккаріно.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні