Категорія
Новини
Дата

Кабмін тимчасово дозволив обіг пального нижчої якості стандартів Євро-3 та Євро-4

Кабінет міністрів тимчасово дозволив використання пального стандартів Євро-3 та Євро-4, щоб залучити додатковий ресурс пального в країну. Про це повідомляє Міністерство енергетики.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • Зміни дозволять ввести в обіг бензини та дизельне паливо класів Євро-3 і Євро-4, а також спростити проходження митних процедур для постачання нафтопродуктів.
  • Це дасть змогу залучити додатковий ресурс пального для Збройних Сил України та інших військових формувань, сільгосптехніки та автотранспортних засобів.
  • Зміни будуть діяти до припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Контекст:

Україна перейшла на екологічний стандарт Євро5 з 1 січня 2016 року. Відтоді було заборонено ввозити та реєструвати як нові, так і вживані автомобілі, що не відповідають цьому стандарту. Українські виробники також мали підкоригувати свою продукцію під Євро-5.

У Нафтогазовій асоціації України повідомляли, що з початком війни припинилося постачання нафтопродуктів з Росії, Білорусі та морем з інших країн. На ці напрямки припадало до 85% постачання дизельного палива та 60% бензину. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні