Категорія
Новини
Дата

Кабмін затвердив фінплан «Укрнафти» з 12 млрд грн чистого прибутку і 9 млрд грн інвестицій

Уряд затвердив фінансовий план «Укрнафти» на 2023 рік із 74 млрд грн чистого доходу, 12 млрд грн чистого прибутку і 9 млрд грн інвестицій. Про це повідомив керівник компанії Сергій Корецький на сторінці у Facebook.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Фінплан «Укрнафти» на 2023 рік передбачає 74 млрд грн чистого доходу від діяльності, 12 млрд грн чистого прибутку, повідомив Корецький.
  • Заплановано 9 млрд грн інвестицій, зокрема 5,5 млрд грн – у видобуток, додав він.
  • «Укрнафта» за 2023 рік має виплатити державі 25 млрд грн податків (рента, податок на прибуток, ПДВ, оподаткування фонду оплати праці тощо).
  • Раніше Корецький розповідав, що заклав у цьогорічний фінплан 5 млрд грн на буріння та інтенсифікацію і 1,222 млрд грн – на придбання нових ліцензій.
  • 5 млрд грн – це дуже скромна сума для такої великої компанії, як «Укрнафта», сказав директор компанії ExPro Consulting Геннадій Кобаль. Держкомпанія оперує 1800 свердловинами на 89 родовищах. Для порівняння: найбільша приватна компанія «ДТЕК Нафтогаз» у 2021 році інвестувала понад 2 млрд грн, хоча розвиває тільки три родовища.

Контекст

Останні 20 років «Укрнафта» перебувала під контролем групи «Приват» Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. У листопаді 2022-го держава провела велике відчуження, після чого «Укрнафту» і «Укртатнафту» очолив Сергій Корецький, колишній керівник мережі WOG і засновник кавового бізнесу Idealist. Він отримав компанію у не найкращому стані.

2019-й «Укрнафта» закінчила зі збитком в 4,3 млрд грн, 2020-й – з прибутком у 4,3 млрд грн, прибуток за перше півріччя 2021 року – 1,58 млрд грн. На кінець 2022-го року «Укрнафта» накопичила борг перед державою 4,5 млрд грн, за даними Корецького.

Раніше Корецький розповів Forbes, як розвиватиме мережу заправок «Укрнафти».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні