Категорія
Новини
Дата

Кабмін збільшив фінансування грантових програм для переробних підприємств

Уряд збільшив фінансування та вдосконалив процес надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств в рамках програми «єРобота». Рішення було ухвалено на засіданні 10 листопада, повідомила пресслужба Мінекономіки. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Відтепер можна буде використовувати кошти Фонду загальнообовʼязкового державного соціального страхування на випадок безробіття як джерело фінансування програми. Головним розпорядником цих коштів призначено Державну службу зайнятості. 
  • Як зазначила заступниця міністра економіки Надія Бігун, завдяки цьому рішенню до кінця поточного року підприємці зможуть отримати грантів на переробку додатково ще на суму до 1 млрд грн. 
  • За її словами, на наступний рік уряд закладає понад 5 млрд грн на гранти в переробній галузі з усіх джерел, їх зможуть отримати близько 1000 підприємств.
  • Завдяки грантовій підтримці бізнесу уряд розраховує на створення до 20 000 нових робочих місць у переробній та суміжних галузях промисловості.

Контекст

Грантова програма для переробних підприємств надає бізнесу можливість отримати фінансову підтримку для розвитку своїх компаній. Основними умовами програми є обовʼязок створення нових робочих місць та співфінансування проєкту. 

Отримувач гранту має забезпечити створення до 25 робочих місць, що сприяє розвитку економіки та зайнятості. А співфінансування розподіляється за схемою: отримувач повинен внести 50% власних коштів, а держава надає решту 50% у вигляді гранту. 

Для підприємств, що працюють на деокупованих територіях, співфінансування складає 20% від підприємця та 80% від держави.

Подати заявку на отримання гранту можуть фізичні особи-підприємці (ФОП) та юридичні особи через портал «Дія». Від старту програми вже видано понад 400 грантів на 2,2 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні