Категорія
Новини
Дата

Канада запровадила санкції проти нафтогазової та хімічної галузей Росії

Канадська влада ввела санкції проти нафтогазової та хімічної галузей РФ. Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ Канади.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Нові обмеження передбачають заборону на 28 типів послуг, украй важливих для роботи нафтової, газової та хімічної галузей, включаючи техобслуговування, менеджмент, бухгалтерську справу та рекламу.
  • У канадському МЗС зазначили, що на ці три галузі припадає приблизно 50% фінансових надходжень до російського бюджету.

Контекст

З початку нападу РФ на Україну Канада запровадила санкції проти майже 1000 фізичних та юридичних осіб із РФ, України та Білорусі, зокрема Путіна, його доньок, Абрамовича тощо. Загалом з моменту окупації Криму канадські санкційні заходи торкнулися понад 1400 фізосіб та структур.

Зокрема під санкції потрапили Аліна Кабаєва, олімпійська чемпіонка, яку вважають наближеною до президента РФ Володимира Путіна. Вона обіймає посаду гендиректора «Національної медіагрупи». Також санкції запроваджено проти двох доньок російського олігарха Михайла Фрідмана – Лариси й Катерини Фрідман.

Крім того, Канада заборонила ввезення з РФ та експорт до Росії предметів розкоші і компʼютерної техніки.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні