ЖК Абрикосовий /kmb.ua
Категорія
Новини
Дата

«Київміськбуд» здав ЖК «Шевченківський» експлуатуючій компанії цього року, ще шість обʼєктів – в процесі добудови

2 хв читання

Щоб прокласти зовнішні мережі в ЖК «Абрикосовий», потрібно 112 млн грн Фото kmb.ua

З лютого ведемо роботу на шести об’єктах – у яких високий ступінь готовності, незначні витрати на будівельні роботи і можна згенерувати кошти всередині обʼєктів, розповів в інтерв’ю Forbes Ukraine новий очільник «Київмісьбуду» Василь Олійник. Пʼять із шести – це проєкти «Укрбуду».

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Цього року «Київмісьбуд» отримав від фонду фінансування будівництва «Укрбуду» близько 8 млн грн на добудову обʼєктів, повідомив Forbes Ukraine президент «Київміськбуду» Василь Олійник.   
  • Більшу суму фонд ще дозбирує від інвесторів і має передати КМБ на продовження будівництва. Про яку саме суму йде мова, Олійник не уточнив. Компанія також працює з потенціалом всередині ЖК – продає комори, велосипедні, колясочні, нежитлові приміщення. 
  • На будівельно-монтажні роботи та дрібні закупки компанія виділяє щомісяця 2-3 млн грн.
  • «Київмісьбуд» завершив цього року ЖК «Шевченківський». Комплекс передали експлуатуючій організації. 
  • Freedom, «Гвардійський» і «Райдужний» мають сертифікати готовності. У «Гвардійському» ще мають допрацювати адмінбудівлю Міністерства внутрішніх справ і паркінг. У «Райдужному» не виконані зовнішні мережі. Така ж ситуація із ЖК «Абрикосовий». Щоб прокласти зовнішні мережі, потрібно 112 млн грн. Вартість побудови всіх мереж – 2,8 млрд грн.
  • «В інших ступінь готовності 95-97%: коробки побудовані, благоустрій переважно зроблений, але не прокладені чи не підключені мережі», – уточнив Олійник. В такому стані, зокрема, Twin House, «Подол град».
  • Всього у «Київмісьбуду» 24 будівельних адреси. Це 122 облікові одиниці або 122 черги чи пускові комплекси. Всі обʼєкти у нерухомому стан – баштові крани, які забезпечують основні технологічні цикли й обсяги будівництва, не працюють. 

Контекст

Для докапіталізації «Київміськбуду» потрібно 2 млрд грн, повідомила раніше членкиня Комісії щодо вирішення проблемних питань, пов’язаних з діяльністю «ХК «Київміськбуд», адвокатка Тетяна Сміян. Таку саму суму – 2 млрд грн – раніше озвучив керівник КМБ Василь Олійник. Це кошти на рік, які необхідні для запуску будівництва, заявляв він.

Зараз потребують завершення понад 120 будинків «Київміськбуду». Очікують на свою нерухомість 27 000 громадян. Це інвестори «Київміськбуду» та «Укрбуду», які уклали договори на купівлю майнових справ або квартир, повідомив Ілля Шляхов, начальник відділу контрольно-аналітичного забезпечення заступника голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень.

Статутний капітал «ХК «Київміськбуд» – 16,5 млн, він розподілений на 66 млн простих іменних акцій номінальною вартістю 0,25 грн за одну акцію, йдеться у звіті тимчасової контрольної комісії Київської міської ради з питань перевірки діяльності «Київміськбуду».

Основний акціонер компанії – територіальна громада Києва. Місту в особі КМДА належать 80% – 52,9 млн акцій на 13,2 млн грн. Ще 19,95% належать фізичним особам – загалом 2119. Найбільші акціонери – фізичні особи В’ячеслав Супруненко (3%) та Станіслав Маринюк (2,3%). Лише 0,045% належать юридичним особам – «Тект», «Тект Ріелті», «Міськбудтранс», «Автотранспортне підприємство №3».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд