Категорія
Новини
Дата

Китайська Baidu створить венчурний фонд на $145 млн для інвестицій у штучний інтелект

Китайський пошуковий гігант Baidu Inc. створить венчурний фонд в 1 млрд юанів ($145 млн) для підтримки стартапів, орієнтованих на контент, що генерується програмами штучного інтелекту, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія також оголосить конкурс для розробників на створення додатків на основі великої мовної моделі ERNIE або на інтеграцію цієї моделі в свої існуючі продукти.
  • Китайські технологічні компанії поспішили випустити власні великі мовні моделі (LLM) після вражаючого успіху ChatGPT, чат-бота на базі штучного інтелекту, випущеного компанією OpenAI, підтримуваної Microsoft.
  • Згідно зі звітом на цьому тижні, майже 80 організацій у Китаї запустили свої власні LLM з 2020 року, і цього року їх випуски трохи перевищують аналогічні показники у США.

Контекст

Китайський інтернет-гігант представив Ernie Bot у кількох заздалегідь записаних відеороликах у березні, всупереч очікуванням демонстрації в реальному часі. Інвестори також ставлять під сумнів здатність Baidu запустити модель штучного інтелекту китайською мовою.

Наприкінці травня акції Baidu Inc. виросли у Гонконгу після того, як засновник Робін Лі заявив, що незабаром запустить нову версію великої мовної моделі (LLM), на основі якої працює її аналог ChatGPT, пише Bloomberg.

Ernie Bot доступний лише для обраних користувачів. Китайські регулюючі органи заявили, що будь-які генеративні послуги штучного інтелекту вимагатимуть їх схвалення, перш ніж вони будуть повноцінно розгорнуті.

Нещодавно OpenAI закрив раунд інвестицій у свій новий фонд OpenAI Startup Fund I, пише Bloomberg із посиланням на Комісію з цінних паперів та бірж США (SEC). У документі зазначено, що проєкт зібрав капітал на суму $175 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні