Категорія
Новини
Дата

Компанія Good Catch почне продавати в Україні рослинну рибу

Американський виробник рослинної риби і морепродуктів Good Catch виходить на український ринок. Дистриб'ютором продукції буде компанія Станіслава Луцковіча й Олександра Корзуна «Вест Мілз», повідомляє AIN.UA.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Першими продуктами Good Catch стануть рибні котлети на рослинній основі, зазначає ITC.
  • Рибні котлети виготовляють із суміші шести видів бобових: сочевиці, бобів, гороху, нуту, сої та фава. При цьому, за словами виробника, вони мають таку саму текстуру, смак і харчову цінність, як і традиційний продукт.
  • Спочатку продукція Good Catch з'явиться в ресторанах, починаючи з лютого 2021 року. Зокрема, в закладах: «Китайка», «Еко Буфет», «Альтруїст», ZELYONKA, Gremio Grill, «Зелений кіт», Sky Garden, «Євразія», Ketchup Room, Avocado Cafe, «ВеГаНуТі», Orang + Utan, Green 13 Yizha . У список також потрапили ресторани у Львові, Харкові та Одесі.
  • Чи добереться врешті продукція Good Catch до супермаркетів, не уточнюється.

Контекст

З грудня 2019 року через дистриб’юторську компанію «Вест Мілз» в Україні почали продавати рослинне м’ясо американського виробника Beyond Meat. У 2020-му продажі становили $500 000, повідомив її засновник Станіслав Луцкович Forbes.ua. «У 2021 році ми очікуємо чотириразове зростання саме для Beyond Meat», – прогнозує він. Рекомендована роздрібна вартість упаковки бургерних котлет Beyond Meat (113 г) – 269 грн. 

У січні 2021 року українська кондитерська компанія АВК оголосила про запуск виробництва рослинного м'яса під брендом Dreameat.

Наприкінці вересня 2020 року українська компанія Eat Me At представила рослинне м'ясо, яке можна використовувати для бургерів, пельменів, пасти або лазаньї. Фарш Eat Me At коштує 160 грн за упаковку (350 г).

Довідка

Компанію Good Catch заснували в 2016 році шеф-повари Чад і Дерек Сарно. У січні 2020-го в Нью-Йорку виробник отримав $32 млн в рамках фінансового раунду серії B. Серед інвесторів Greenleaf Foods, 301 INC, венчурне відділення General Mill, а також американські підприємці та зірки кіно.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні