Категорія
Новини
Дата

Компанія з нафтобуріння Halliburton припиняє діяльність у Росії

Американська нафтосервісна компанія Halliburton оголосила про негайне припинення подальшої діяльності у Росії. Заява опублікована на сайті компанії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • «Компанія дотримується санкцій, що забороняють операції і роботу, зокрема для деяких державних російських клієнтів. Halliburton приділятиме першорядну увагу безпеці і надійності в міру згортання операцій, що залишилися в Росії», – йдеться в повідомленні.
  • Інша нафтосервісна компанія Schlumberger лише призупинила нові інвестиції та розгортання технологій для операцій у Росії.

Контекст:

Halliburton кілька тижнів тому призупинила всі поставки запчастин та продуктів до Росії, і не має у РФ активних спільних підприємств. «Війна в Україні завдає нам глибокого болю. У нас є співробітники як в Україні, так і в росії, і конфлікт сильно впливає на них, їхні сімʼї та близьких по всьому регіону», – наводяться в релізі слова глави Halliburton Джеффа Міллера. Він зазначив, що від початку війни компанія приділяла першочергову увагу безпеці співробітників та дотриманню всіх відповідних санкцій.

Halliburton – друга за величиною нафтосервісна компанія у світі та найбільший у США постачальник обладнання для нафтової галузі. За час своєї діяльності в Росії компанія співпрацювала з усіма основними надрокористувачами — «Газпромом», «Газпром нафтою», «Роснафтою», «ЛУКОЙЛ» та іншими.

До нафтосервісних послуг відносять: буріння свердловин (експлуатаційних і розвідувальних), їх поточний і капітальний ремонт, сейсмічні дослідження й геофізичні роботи, будівництво інфраструктури, застосування методів підвищення нафтовіддачі пластів та інтенсифікація видобування, транспортні послуги, обслуговування й ремонт нафтопромислового обладнання.

18 березня голова правління «Нафтогазу» Юрій Вітренко закликав західні нафтосервісні компанії припинити роботу в Росії. Він заявив, що без таких компаній, як Halliburton і Schlumberger, нафтогазовий сектор Росії просто не зможе розвиватися. «Якби вони вийшли, цим завдали б значних втрат економіці Путіна», – заявив Вітренко. Окрім Halliburton і Schlumberger, до «великої четвірки» нафтосервісних компаній входять Weatherford і Baker Hughes.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні