Категорія
Новини
Дата

«Король мемних акцій» придбав велику частку в Alibaba – WSJ

1 хв читання

Інвестор-активіст Райан Коєн придбав пакет акцій Alibaba, вартість якого оцінюється в сотні мільйонів доларів і підштовхує китайського онлайн-гіганта до розширення програми викупу акцій, пише The Wall Street Journal із посиланням на джерела. Коєн відомий як «король мемів» через те, що він сприяв вибуховому ралі в акціях GameStop та інших мемних паперах.

Ключові факти

  • За даними джерел, Коєн збільшив вкладення в Alibaba у другій половині минулого року. І хоча його частка невелика в порівнянні з загальною ринковою капіталізацією Alibaba в $300 млрд, у Коєна багато прихильників серед приватних інвесторів, які часто наслідують його приклад.
  • У своєму повідомленні раді директорів Alibaba у серпні Коєн заявив, що, на його думку, компанія може досягти двозначного зростання продажів та зростання вільного грошового потоку протягом найближчих пʼяти років приблизно на 20%, повідомили джерела видання. Коєн вважав, що на той час акції компанії були недооцінені.
  • Після цього в листопаді Alibaba оголосила, що рада директорів схвалила розширення програми викупу акцій компанії на $15 млрд – до $40 млрд, а також продовження її до березня 2025 року. 
  • Станом на 16 листопада компанія викупила своїх акцій приблизно на $18 млрд у рамках наявного плану зворотного викупу. Коєн повідомив раді директорів Alibaba, що план викупу акцій може бути збільшений ще на $20 млрд, приблизно до $60 млрд.

Контекст

Статки Райана Коєна перевищують $2,5 млрд, зазначає видання. Він заснував інтернет-магазин кормів для домашніх тварин Chewy в 2011 році, а в 2018-му продав його компанії PetSmart за $3,4 млрд. 

У вересні 2020 року Коєн вперше інвестував в акції мережі з продажу ігрових приставок, компʼютерних ігор та ігрових аксесуарів GameStop, а пізніше став одним із найбільших акціонерів та головою ради директорів компанії. 

Також Коєн володіє портфелем акцій таких компаній, як Apple, Wells Fargo та Citigroup.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні