Категорія
Новини
Дата

Країни НАТО мають «зелене світло» на постачання винищувачів в Україну – Блінкен

Члени НАТО мають дозвіл відправити винищувачі в Україну. Про це держсекретар США Ентоні Блінкен сказав в інтервʼю CBS News.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Головні факти:

  • «Він має «зелене світло», – сказав Блінкен на запитання, чи може польський уряд, який є членом НАТО, відправити в Україну винищувачі. «Насправді ми зараз говоримо з нашими польськими друзями про те, що ми могли б зробити, щоб заповнити їхні потреби, якщо вони насправді вирішать надати ці винищувачі українцям. Що ми можемо зробити?» – додав він.
  • Також країни працюють, щоб запровадити чергові санкції проти Росії найближчим часом. «Вплив санкцій уже руйнівний», – сказав держсекретар. «Рубль перебуває у вільному падінні. Їхній фондовий ринок закритий майже на тиждень. Ми бачимо, що в Росії починається рецесія. Споживачі не можуть купувати основні продукти, тому що компанії тікають із Росії, тому це має великий вплив».

Контекст:

5 березня президент Володимир Зеленський мав онлайн-розмову з американськими законодавцями, під час якої закликав їх надати Україні військові літаки та ввести ембарго на російську нафту.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні