Категорія
Новини
Дата

Криптобіржа Kraken розглядає вихід на біржу. Компанія фіксує рекордні обсяги торгів і нових клієнтів

Американська криптобіржа Kraken розглядає можливість виходу на біржу через пряме розміщення акцій у 2022 році. Компанія фіксує рекордні обсяги торгів і нових клієнтів на тлі зростання цін на біткоїни, пише CNBC.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • У першому кварталі цього року на Kraken зареєструвалося в чотири рази більше користувачів, ніж у другій половині 2020-го.
  • Обсяги спотових торгів у першому кварталі були в 1,5 раза вище, ніж за весь минулий рік. Вони досягли рекордного рівня в $160 млрд.
  • Наразі Kraken веде переговори з інвесторами щодо нового раунду фінансування. Оцінка може скласти $20 млрд, пише Bloomberg.

Контекст

Заснована 2011 року, Kraken є однією з найбільших криптобірж у світі. За даними CoinMarketCap, у неї понад 6 млн клієнтів і це четверта за величиною криптобіржа за обсягами торгів.

Головний конкурент Kraken в США – криптобіржа Coinbase у кінці лютого вже подала заявку до Комісії США з цінних паперів і бірж (SEC) на публічне розміщення акцій. На початку березня Coinbase оцінили на приватних аукціонах у $90 млрд. За перший квартал Coinbase зафіксувала рекордний квартальний дохід у розмірі $1,8 млрд. Це більше, ніж за весь 2020 рік. Очікується, що перетворення Coinbase на публічну компанію стане проривним моментом для галузі й призведе до зрілості криптовалют як активів.

Наразі провідна криптовалюта в світі біткоїн завойовує популярність, і все більше компаній вкладають у неї кошти. Tesla придбала біткоїнів на $1,5 млрд і припустила, що в майбутньому може приймати біткоїни як форму оплати за автомобілі. Також активно купує біткоїни розробник програмного забезпечення MicroStrategy, який уже володіє 91 006 біткоїнів, що за поточним курсом коштують понад $4,4 млрд. Компанія Square купила біткоїнів на суму $220 млн, перевівши в криптовалюту близько 5% своїх активів

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні