Категорія
Новини
Дата

Криптомаркетплейс OpenSea залучив $23 млн. У нього є шанс стати Amazon у світі NFT

Американський торговий майданчик криптотоварами OpenSea залучив $23 млн у ході раунду венчурного фінансування. Стартап прагне стати Amazon або eBay для NFT ринку, пише Fortune.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Раунд фінансування очолив A16z Crypto – підрозділ венчурної компанії Andreessen Horowitz.
  • Також у раунді взяли участь співзасновник AngelList Наваль Равікант, колишній технічний директор Coinbase Баладжи Срінівасан, співзасновниця інвесткомпанії Scalar Capital Лінда Се, засновник криптоаналітичної компанії Messari Райан Селкіс.
  • У попередніх трьох раундах фінансування OpenSea залучив $4,2 млн. Останній відбувся 19 листопада 2019 року, зазначає Crunchbase.

Довідка

OpenSea було запущено ще 2017 року Девіном Фінцером та Алексом Аталлахом. Створити майданчик для торгівлі NFT його наштовхнула популярність CryptoKitties у 2017 році.

Важливі цифри

Обсяг ринку NFT у лютому зріс до $342 млн, тоді як у грудні був $12 млн, пише Decrypt. За словами Фінцера, в лютому на OpenSea було продано цифрових товарів на $95 млн в порівнянні з $8 млн у січні. Загальний обсяг продажів несподівано виріс у 100 разів за останні шість місяців.

Контекст

OpenSea був одним із небагатьох торгових майданчиків NFT, популярність яких різко зросла в останні тижні, зазначає TechCrunch. Цьому сприяє активна торгівля токенами на блокчейні. Так, співачка Граймс та дружина Ілона Маска продала свої цифрові малюнки й відео у вигляді NFT за $6 млн. Також бренд Rtfkt Studios, що спеціалізується на створенні віртуальних кросівок, продав колекцію із понад 600 пар за понад $3,1 млн. Віртуальні кросівки можна «приміряти» за допомогою фільтрів доповненої реальності в Snapchat та інших додатках.

На початку лютого актриса та співачка Ліндсі Лохан створила NFT під назвою Lightning і продала за $70 000. У березні засновник Twitter Джек Дорсі виставив на продаж свій перший твіт у вигляді NFT. Наразі вартість його оцінюється в $2,5 млн.

Блокчейн-компанія Injective Protocol купила картину Бенксі Morons (White) за $95 000 і спалила її в прямому ефірі. В цей же момент за допомогою блокчейну картину перетворили в NFT-токен, який продали за $400 000.

Також один із найвідоміших аукціонних домів Christie’s вперше у світі виставив на своєму аукціоні цифровий витвір сучасного мистецтва. Цифровий твір «Everydays: The First 5000 Days» художника Beeple пішов з молотка за $69,3 млн.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні