Категорія
Новини
Дата

LG Energy Solution інвестує $3,1 млрд в завод з виробництва акумуляторів у Південній Кореї

Південнокорейський виробник акумуляторів LG Energy Solution має намір інвестувати $3,1 млрд з цього року до 2026-го у підприємство з виробництва акумуляторів для електромобілів та інших товарів, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Проєкт у місті Очанг включатиме науково-дослідні та виробничі потужності й відповідну інфраструктуру, і очікується, що він надасть 1800 робочих місць, йдеться у заяві компанії.
  • «Ми плануємо створити диверсифікований портфель продуктів, включаючи акумулятори пакетного та циліндричного типу, щоб своєчасно реагувати на потреби клієнтів та диференціювати виробничі можливості на основі «розумного» заводу», – сказав представник LG Energy Solution.

Контекст

Японська Honda Motor і південнокорейська LG Energy Solution мають намір почати будівництво заводу з виробництва акумуляторів для електромобілів у США вартістю $4,4 млрд вже на початку наступного року. Honda і LG заявили, що хочуть, щоб їх завод щорічно виробляв акумуляторів на 40 ГВт·год. Цього було б достатньо для більш ніж 700 000 автомобілів, виходячи з оцінки Міжнародного енергетичного агентства, згідно з якою середня ємність акумулятора електромобіля в 2021 році становила 55 кВт⋅год.

Зі своїм заводом у США Honda та LG Energy приєднуються до зростаючого списку спільних підприємств між автовиробниками та постачальниками акумуляторів, які планують нові заводи.

За даними SNE Research, LG Energy контролює близько 20% ринку акумуляторів для електромобілів за кількістю проданих одиниць. Крім Honda, компанія підписала угоди про створення спільних підприємств із GM, Hyundai та Stellantis. Розробник літій-іонних акумуляторів залучив $10,8 млрд у січні, розмістивши свої акції на фондовому ринку Південної Кореї, що стало рекордом для країни.

S&P Global Ratings очікує, що китайські компанії Contemporary Amperex Technology, LG Energy та Panasonic разом збережуть понад 50% частки ринку акумуляторів для електромобілів до 2025 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні