Категорія
Новини
Дата

LG Energy Solution інвестує $3,1 млрд в завод з виробництва акумуляторів у Південній Кореї

1 хв читання

Південнокорейський виробник акумуляторів LG Energy Solution має намір інвестувати $3,1 млрд з цього року до 2026-го у підприємство з виробництва акумуляторів для електромобілів та інших товарів, пише Reuters.

Ключові факти

  • Проєкт у місті Очанг включатиме науково-дослідні та виробничі потужності й відповідну інфраструктуру, і очікується, що він надасть 1800 робочих місць, йдеться у заяві компанії.
  • «Ми плануємо створити диверсифікований портфель продуктів, включаючи акумулятори пакетного та циліндричного типу, щоб своєчасно реагувати на потреби клієнтів та диференціювати виробничі можливості на основі «розумного» заводу», – сказав представник LG Energy Solution.

Контекст

Японська Honda Motor і південнокорейська LG Energy Solution мають намір почати будівництво заводу з виробництва акумуляторів для електромобілів у США вартістю $4,4 млрд вже на початку наступного року. Honda і LG заявили, що хочуть, щоб їх завод щорічно виробляв акумуляторів на 40 ГВт·год. Цього було б достатньо для більш ніж 700 000 автомобілів, виходячи з оцінки Міжнародного енергетичного агентства, згідно з якою середня ємність акумулятора електромобіля в 2021 році становила 55 кВт⋅год.

Зі своїм заводом у США Honda та LG Energy приєднуються до зростаючого списку спільних підприємств між автовиробниками та постачальниками акумуляторів, які планують нові заводи.

За даними SNE Research, LG Energy контролює близько 20% ринку акумуляторів для електромобілів за кількістю проданих одиниць. Крім Honda, компанія підписала угоди про створення спільних підприємств із GM, Hyundai та Stellantis. Розробник літій-іонних акумуляторів залучив $10,8 млрд у січні, розмістивши свої акції на фондовому ринку Південної Кореї, що стало рекордом для країни.

S&P Global Ratings очікує, що китайські компанії Contemporary Amperex Technology, LG Energy та Panasonic разом збережуть понад 50% частки ринку акумуляторів для електромобілів до 2025 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні