Категорія
Новини
Дата

Власник литовського Furniture1 інвестував до $300 000 в український інтернет-магазин Mebelok

Литовський інтернет-магазин меблів Furniture1.eu інвестував до $300 000 в аналогічний український проєкт Mebelok. Про це в Linkedin написав CEO Furniture1.eu Піюс Макаревічус і повідомив Forbes засновник Mebelok Святослав Амелін.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами Макаревічуса, перемовини з Mebelok компанія почала ще п’ять років тому. У 2021 році вони «робили невелику інвестицію в нас на розвиток, увійшли в капітал керівної кампанії», говорить Амелін. Інвестувати більшу суму планувалося наприкінці лютого, однак Росія вторглася в Україну.
  • Пізніше Амелін додав, що поточну інвестицію здійснив особисто CEO Furniture1.eu Піюс Макаревічус.
  • У травні 2022 року сторони нарешті дійшли згоди про інвестицію. Furniture1.eu не буде активно втручатись в операційну діяльність магазину, доручивши її українській команді під керівництвом Святослава Амеліна. «Успіхи ЗСУ та наші успіхи в стабілізації ситуації в компанії дали змогу переконати Піюса у позитивному майбутньому України та меблевого ринку. Тому він погодився надати нам невелику інвестицію у формі convertible loan для підтримки фінансового стану проєкту», – говорить Амелін.
  • «Ми, звісно, розуміємо, що з фінансової точки зору це не найкраща ідея – ринок майже не існує від початку війни. Але я твердо вірю, що із невеликою підтримкою у складні часи ми можемо допомогти побудувати лідера ринку в країні, що з часом відновиться та стане сильніша, ніж була. Ми віримо в Україну, тому інвестуємо в Україну», – написав CEO Furniture1.eu.

Контекст

Точну суму сторони не повідомляють. За словами Амеліна, йдеться про інвестицію до $300 000. Їх спрямують на виконання зобовʼязань перед клієнтами, постачальниками та державою. Це також дозволить компанії зберегти більше робочих місць.

До початку повномасштабної війни українська компанія мала вісім магазинів: у Києві, Одесі, Львові, Харкові та Дніпрі. Зараз працюють магазини у Львові, Дніпрі, частково у Києві та Одесі. У Харкові магазин повністю зачинений. Близько 50% постачальників відновили співпрацю.

Водночас попит поступово відновлюється. У березні він просів одразу на 95%, у квітні – на 85%. «У травні плануємо дійти до -75%. Тобто зростання є, але повільне», – підсумовує Амелін.

Дисклеймер: Заголовок статті було змінено після публікації. Додано уточнення, що інвестицію здійснив особисто CEO Furniture1.eu Піюс Макаревічус.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні