Категорія
Новини
Дата

Литва, Латвія, Естонія та Польща закликають ЄС блокувати вантажні перевезення РФ та Білорусі

Міністри транспорту Латвії, Литви, Естонії та Польщі опублікували спільний лист-звернення, де закликають Європейський Союз заборонити пересування вантажівок з/в Білорусь та Росію як сухопутними шляхами, так і морем. Заява розміщена на сайті Міністерства транспорту й комунікацій Литви.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • «Оскільки Росія продовжує свою жорстоку війну проти України, а Європейська Рада скликає засідання для розгляду подальшої європейської відповіді Росії та Білорусі, ми закликаємо до додаткових заходів у сфері автомобільного та морського транспорту. Заборона на перевезення вантажів російськими та білоруськими вантажівками та вхід суден цих двох країн у порти матиме найбільший ефект, якщо буде прийнято на рівні ЄС. Дії агресора Путіна мають отримати рішучу, згуртовану та рішучу відповідь ЄС тут і зараз», — цитують у заяві міністра транспорту Литви Маріуса Скуодіса.
  • У листі міністри також пропонують скасувати дозволи, надані Європейською конференцією міністрів транспорту (ЄКМТ) Росії та Білорусі на міжнародні перевезення вантажів. А ще закликають ЄС вжити всіх необхідних заходів, щоб заборонити вхід кораблів під прапорами Росії та Білорусі в порти ЄС. 

Контекст:

Сотні українських та польських активістів почали блокаду руху російських та білоруських вантажівок через пункт пропуску Кукурикі-Козловичі на польсько-білоруському кордоні.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні