Категорія
Новини
Дата

Литва заборонила вивозити до Росії й Білорусі понад €60 готівкою

Литва обмежила суму готівки в євро, яку можна вивезти для особистих потреб до Білорусі та Росії. Про це йдеться у повідомленні на сайті Митної служби Литви.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • Під час поїздки до цих країн при собі можна мати готівкою лише до €60 на людину. «Кількість готівки в іншій валюті не обмежена», – йдеться у повідомленні.
  • Така сама сума передбачена і для працівників компаній, наприклад для водіїв.
  • Фізичним та юридичним особам заборонили продавати, передавати чи експортувати євро до Росії та Білорусі.
  • Ці правила не стосуються співробітників дипломатичних представництв та міжнародних організацій у Білорусі чи Росії, які користуються імунітетами відповідно до міжнародного права.
  • «Якщо митні органи виявлять, що задекларована сума банкнот євро перевищує суму, дозволену для вивезення, декларацію про готівку не видадуть, а особа з банкнотами євро повернеться до Литви», – попереджає Митна служба.
  • За порушення запроваджених правил можуть притягнути до адміністративної відповідальності.

Контекст:

Раніше ЄС та США ухвалили рішення припинити постачати долари та євро готівкою до країни-агресорки Росії. Зокрема, в указі зазначається, що ЄС заборонив своїм фізичним і юридичним особам продавати, виставляти, передавати або вивозити банкноти євро у РФ або направляти їх будь-яким чином для використання на території Росії.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні