Категорія
Новини
Дата

Львівські айтішники створили гру, яка атакує сайти російської армії. У неї може грати кожен охочий

Львівські ІТ-спеціалісти створили гру Play for Ukraine, яка блокує сайти, що обслуговують армію Росії. Один гравець за одну годину гри надсилає близько 20 000 запитів для блокування російських сайтів, повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Play For Ukraine генерує постійний торрент автоматичного трафіку для атак на таргетовані вебсторінки. Це робить їх недоступними.
  • Гра заснована на головоломці 2048: гравець має складати плитки з числами на ігровому полі з 16 клітинок, щоб набрати у сумі 2048.
  • Вигравати не обов’язково. Грати можна з будь-якого пристрою, де є доступ до інтернету.
  • Грати обов’язково потрібно із використанням VPN. У інших країнах використання VPN не обов’язкове. 
  • За час існування такої гри розробники вже залучили близько 180 тисяч користувачів з різних країн. Вони здійснили 288 млрд атак на 200 ворожих сайтів.

Контекст

Раніше Forbes розповідав про DDoS-атаки – найпопулярніший вид кібератак, яким зупиняють сайти. DDоS (Distributed Denial of Service) перекладається дослівно як «відмова в обслуговуванні». Хакери надсилають до сервера велику кількість запитів від ботів. Їх стає настільки багато, що сервер не встигає обробити всі і може перестати працювати. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні